Тиждень безпеки дорожнього руху

Навчання правилам дорожнього руху – це життєва необхідність, тому різні заходи з ПДР завжди актуальні в навчальних закладах.

      З метою формування в учасників освітнього процесу свідомого ставлення до свого життя і здоров’я, поліпшення роботи із запобігання дитячому дорожньо-транспортному травматизму, формуванню навичок безпечної поведінки на вулицях і дорогах, узагальнення та удосконалення знань з безпеки дорожнього  руху в Черкаській загальноосвітній школі І-III ст.№32 з 15 по 19 листопада 2023 року було проведено Тиждень безпеки дорожнього руху на тему «Правила дорожнього руху – твої правила!».

      Основною метою проведення тижня є формування навичок безпечної поведінки на дорогах, адаптації підлітків до транспортного середовища.  Усі заходи в рамках Тижня були проведені вчителями з використанням різноманітних форм роботи: виховні години з елементами конкурсів і тренінгів, години спілкування, віртуальні подорожі, бесіди, перегляд тематичних відео та презентацій. Здобувачі освіти мали можливість створити алгоритм дій при ДТП, розробити пам’ятки учасника дорожнього руху.

Під час проведених заходів діти повторили, узагальнили та систематизували знання про правила дорожнього руху та дорожні знаки, навчилися застосовувати їх в певних життєвих ситуаціях. Заходи Тижня для 6-8, 10-11 класів були проведені з використанням технологій дистанційного навчання.

    Всі заходи були проведені в повному обсязі, відповідно до плану, на досить високому рівні і послужили основою для подальшої мотивації підлітків з вивчення правил безпечної поведінки на дорозі. Різноманітність форм дозволило їм проявити свою активність і творчість. Кожна освітня діяльність містила  цікавий пізнавальний матеріал.