Уроки волонтерства

Команда Української Волонтерської Служби – громадська організація, яка розвиває культуру волонтерства в Україні та підсилює волонтерів у різних напрямках. Спільно з Міністерством освіти і науки, Міністерством молоді та спорту, Представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, U-Report та JuniorS розробили матеріали до Шкільного уроку волонтерства, аби тисячі школярів дізналися про види волонтерства та способи його розвитку.

Мета уроку — розповісти, що таке волонтерська діяльність та надихнути учнів, вплинути на розв’язання соціальних проблем у своєму місті, громаді та країні.

Оксана Бакум, Раїса Мартинюк, Ірина Голова провели уроки волонтерства для учнів 7-8 класів.Шкільний урок волонтерства — це унікальний спосіб згуртувати учнів, зробити додатковий внесок у їх саморозвиток та розвиток громадянського суспільства, а також дбати про їхній фізичний та психологічний стани.

Учні, які беруть участь у волонтерських акціях, навчаються розуміти потреби й проблеми свого оточення, розвивають емпатію та почуття відповідальності задля змін у своєму середовищі.

Завдяки волонтерству учні можуть дбати про свій ресурс, адже це важлива складова активного способу життя, а також надихнутись вибором майбутньої професії!