Дитячі письменники- ювіляри – 2022

«Людина, для якої книжка уже в дитинстві стала такою необхідною, як скрипка для
музиканта, як пензель для художника, ніколи не відчує себе обділеною, збіднілою,
спустошеною»
В.Сухомлинський

Є люди, як свічки, –
Згоряють, відходять в небуття.
Є люди, як зірки, –
Горять і світять все життя.
Та ні, це не зірки, холодні, мертві.
Вони – сонця, засвічені у небі,
Які горять, обігрівають все і не згаснуть.
І не загинуть…
(В. Сухомлинський)

Будь-яка творчість володіє дивовижною здатністю впливати на життя і свідомість людини і суспільства в цілому. Проте найбільшою «магією впливу» володіє література, яка допомагає не тільки в гармонійному розвитку і виховання людини, але й формує його особистість. Не випадково, письменники і поети користуються в будь-якому суспільстві особливою повагою.Згідно зі статистикою, українці входять в список найбільш читаючих націй. Опитування, що проводиться Фондом громадської думки» показав, що громадяни проводять за книгою близько 6-7 годин на тиждень. Причому попитом користуються книги і сучасних авторів, так і стара добра класика. Додатковим приводом освіжити в пам’яті улюблені твори в 2022 році стануть ювілеї письменників і поетів. У таблицю-календар на 2022 рік увійшли письменники-ювіляри, творчість яких широко відоме у всьому світі. Також серед ювілярів року є дитячі письменники і поети, оповідання та казки яких добре відомі не тільки малюкам, але і їх батькам.
З метою формування інтересу до творчості людей, які залишили про себе слід в зарубіжній літературі, розширення знань учнів про життя і творчість відомих дитячих письменників, виховання бажання постійно розширювати свій обсяг знань та з нагоди Дня української писемності в Черкаській загальноосвітній школі №32 для учнів 6-х класів проведена літературна конференція “Дитячі письменники-ювіляри – 2022”.

Дні народження та ювілейні дати пам’яті — чудова можливість ще раз перечитати твори улюблених авторів. Для тих, хто тільки вчиться і пізнає цей дивовижний світ літератури, це стане першим кроком у великий і багатогранний Всесвіт знань, відкриттів, фантазії і чарівництва.